GSM (+32) 477729233

Starten met een webwinkel?

Volgens een recent onderzoek zijn er ongeveer 25.000 webwinkels in België. Er wordt een stijgende groei verwacht van 5000 winkels per jaar waarvan 70% uit de retail branche komt. Dat wil zeggen dat er tegen 2020 ongeveer evenveel online dan offline winkels zullen zijn. Toch zijn er nog vele kleine KMO's die geen plannen hebben om in de nabije toekomst een webwinkel te beginnen. De belangrijkste redenen zijn hiervoor de volgende:

 • men verwacht hoge kosten
 • men heeft weinig of geen tijd
 • men heeft geen kennis of ervaring
 • men kan de opbrengsten moeilijk inschatten
 • men weet niet hoe eraan te beginnen

Een specifieke werkwijze op maat van kleine KMO's biedt antwoord op deze problemen.

Werkwijze

Door gebruik te maken van het standaard Magento software pakket is het mogelijk om op zeer korte tijd uw webwinkel online te brengen. Met het volgende stappenplan worden uw specifieke wensen omgezet in een webwinkel op uw maat:

Stappenplan

 1. Maak een E-Commerce business plan. Een korte analyse van uw e-commerce businessplan bepaalt of uw project een kans heeft op slagen. Kosten en opbrengsten worden op een tijdslijn geplaatst opdat u een duidelijk overzicht hebt op het benodigde budget
 2. Verzorg je tekst en beelden. Verrijk je webwinkel met aantrekkelijke teksten, sprekende beelden en de juiste grafische stijl.
 3. Kies de juiste hostingprovider. Waar wil je je webshop hosten? Afhankelijk van het verwacht aantal bezoekers is een gerichte keuze belangrijk.
 4. Kies de beste online betaalmodule. Hoe kunnen klanten betalen op je webshop? Met welke PSP (payment service provider) en welke acquirer (zorgt ervoor dat het geld op je rekening komt) ga je daarvoor samenwerken?
 5. Kies de juiste logistieke partner. Hoe worden je bestellingen geleverd? Op basis van het gewicht/volume van het pakket en de bestemmingen die je wilt aanbieden, kan je één of meerdere leveranciers kiezen.
 6. Krijg je webwinkel onder de knie. Neem de toetsen en de touwtjes in handen. Leer om via de adminstratie schermen bestellingen af te handelen en artikelen toe te voegen.
 7. Lanceer en promoot je webwinkel. Zorg er voor dat je webwinkel wordt terug gevonden in Google. Maak je winkel bekend door mailing campagnes


DiosaXsensible
Comfortshoe  

Klik op bovenstaande afbeeldingen van door WebMaster gemaakte webwinkels